Spring naar inhoud

Bakkie in de bakfiets met..........

Het allereerste bakkie die ik doe met een MAG-partner is Andre van Ballegooijen. Hij is penningmeester/vrijwilliger bij Natuurspeeltuin het Weitje in Hardinxveld-Giessendam.

André staat mij al vrolijk op te wachten bij de ingang van de speeltuin. Na een gezellig ontvangst leidt hij mij rond. Vol trots laat hij de mooie plekjes zien: het grote speeltoestel in het midden van de speeltuin maar ook het speelbos wat erg leuk is voor de kinderen om op avontuur te gaan en hutten te bouwen.

Toevallig is er net een schoolreisje dus kon ik goed zien hoe de kinderen zich vermaakten met alleen water en zand. Andre:  "Meer heb je toch niet nodig als kind, zo simpel. Niet opletten of je vies wordt, dat is hier de regel".  Ik zie, terwijl we staan te praten, veel kinderen genieten! In je badkleding door de bagger en niemand die er iets van zegt. En daar zie ik terwijl we staan te praten veel kinderen van genieten.

 

Als we aan de koffie zitten vertelt Andre mij hoe de speeltuin is ontstaan.

Voorheen stond hier op deze plek ook al een speeltuin, maar deze werd oud en hield op met bestaan. Het terrein heeft toen een aantal jaren braak gelegen tot een aantal enthousiaste inwoners vanuit de gemeente de speeltuin weer nieuw leven in wilden blazen. Geldschieters zoeken was niet makkelijk, maar samen met de gemeente is het toch gelukt en konden we de speeltuin vorm gaan geven in 2008.

Nu staat er een prachtig mooie natuurspeeltuin gemaakt van natuurlijke materialen in een groene omgeving.

Samen met 6 andere vrijwilligers openen en sluiten zij de speeltuin. Ze ruimen alles na sluitingstijd op en maken de wc's schoon.

Andre: "We zoeken nog iemand die het leuk vindt om ons te helpen met de tuin bij te houden. Tuinieren, schoffelen, snoeien, onkruid verwijderen. Dus mocht je het leuk lijken dan kan je contact met ons opnemen".

Het Weitje is gratis te bezoeken. Alleen als je een kinderfeestje of een schoolreisje organiseert moet je een bijdrage betalen door donateur te worden van de speeltuin. Je mag dan het hele jaar door langskomen en je kinderfeestjes vieren in de speeltuin.  Zo heeft de speeltuin nog kleine inkomsten. Van deze inkomsten houden de vrijwilligers de speeltuin bij of worden er nieuwe materialen aangeschaft.

Natuurspeeltuin Het Weitje ontvangt ook een MAG-bijdrage. Door deze bijdrage kunnen ze groot onderhoud doen en investeren in bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen.

"Het blijft natuurlijk materiaal dat soms toe is aan vervanging", aldus Andre.

 Openingstijden:

Woensdag 12:00 – 17:00 uur

Vrijdag 12:00 – 17:00 uur

Zaterdag 10:00 – 17:00 uur

Zondag 12:00 – 17:00 uur

Feestdagen 12:00 – 17:00 uur

 

Voor meer informatie:  www.hetweitje.nl


speeltuin 1bakkiespeeltuin